Adatvédelem

>> Adatvédelmi tájékoztató jelentkezőknek

>> Adatvédelmi tájékoztató foglalkoztatottaknak

>> Adatvédelmi tájékoztató ügyfeleknek

 

Oldalaink látogatóira vonatkozó információs kötelezettségek az EU-DSGVO 12. cikkely, ff. szerint

I. A felelős neve és kapcsolatadatai

Az Ön kapcsolattartója az Európai Adatvédelmi Alaprendelet („EU-DSGVO“) és a tagországok más nemzeti adatvédelmi törvényei és további adatvédelemmel kapcsolatos jogi rendelkezései értelmében:

I. K. Hofmann GmbH
Lina-Ammon-Str. 19
90471 Nürnberg
(a továbbiakban „mi”. „nekünk”, „miénk” jelölve)

 

II. Az adatvédelmi megbízott kapcsolatadatai
Az Ön személyes adatainak védelme számunkra kiemelten fontos. Annak érdekében, hogy mindezt még nyomatékosabbá tegyük, ennek a központi témának megoldására és kezelésére megbíztunk egy adatvédelemre és adatbiztonságra specializálódott tanácsadói vállalkozást. A mi adatvédelmi megbízottunk is ezen, tapasztalt szakértői kör tagja.

Tanácsadónk:
MAGELLAN Rechtsanwälte, Brienner Straße 11, 80333 München / www.magellan-datenschutz.de
Kérjük, adatvédelmi és adatbiztonság kérdések esetében forduljon közvetlenül adatvédelmi megbízottunkhoz a MAGELLAN Rechtsanwälte címen:
E-mail: datenschutz_hofmann@magellan-rechtsanwaelte.de / Tel.: +49 911 98993-0

 

III. Adatfeldolgozás internetes oldalunkon

1. Oldalfunkciók

i. Az internetes oldal rendelkezésre bocsátása, és a log-fájlok elkészítése

a. Jogalap

Személyes adatainak feldolgozására vonatkozó jogalap, azinternetes oldal rendelkezésre bocsátása, és a log-fájlok elkészítése keretein belül az EU-DSGVO 6. cikkely (1) bek. f betűje szerint.

b. Cél

Személye adatainak általunk történő ideiglenes tárolása számunkra azért szükséges, hogy internetes oldalunkat az Ön számítógépével megosszuk. Ennek érdekében az Ön személyével kapcsolatos adatokat a munkafolyamat időtartamára tárolnunk kell.

Az Ön személyére vonatkozó adatok log-fájlokban történő tárolása azért történik, hogy az oldal funkciói biztosítottak legyenek. Ezen túlmenően az Ön személyes adataira szükségünk van információs-technikai rendszerünk biztonsága érdekében. Személyével kapcsolatos adatok ezen túlmenő felhasználása nem történik meg.

c. A tárolás időtartama

Az Ön személyére vonatkozó adatait azonnal töröljük, amint a feldolgozás céljait elértük, és már nincs szükségünk rájuk. Az internetes oldal hozzáférésekor szükségszerű személyes adatok felhasználása akkor fejeződik be, amint az oldalt elhagyja.

A log-fájlok számára tárolt személyes adatait legkésőbb harminc nap elteltével töröljük. Amennyiben az adatokat ezen időtartamon túl is tárolnánk, ezek anonim adatokká válnak, így személyéhez már nem kapcsolhatók.

d. Fellebbezés és megszüntetés lehetősége

Személyes adatainak tárolása azinternetes oldal rendelkezésre bocsátása, és a log-fájlok elkészítése keretein belül feltétlenül elengedhetetlen. Ebből fakadóan Önnek nem áll fenn fellebbezési joga.

ii. Felhasználói adatok

a) Jogalap

A felhasználói adatok feldolgozásának jogalapja az EU-DSGVO 6. cikkely (1) bek. f betűje szerint.

b) Cél

Ez az internetes oldal Matomo-t használ. Amint oldalunkat meglátogatja, böngészőjén keresztül (technikailag szükséges okok miatt) adatokat ad át szerverünk számára. A fennálló kapcsolat ideje alatt az alábbi adatok jutnak el internetes böngészőjén keresztül szerverünkhöz:

  • a kérés dátuma és időpontja
  • a kért fájl neve
  • oldal, melyről az adatot kérte
  • hozzáférés státusza (fájl átvitel megtörtént, fájl nem található stb.)
  • alkalmazott böngésző és operációs rendszer
  • a lekérő számítógép teljes IP-címe
  • átvitt adatmennyiség

c) A tárolás időtartama

A technikai biztonság és különösen az internetes szerverünk elleni támadások kivédése érdekében ezeket az adatokat rövid ideig tároljuk. Ezen adatok ismeretében egyes személyekre visszacsatolni vagy vonatkoztatni nem lehetséges. Legkésőbb hét nap elteltével az adatok az IP-cím lerövidítése által a honlap felületen névnélkülivé válnak, ezáltal bizonyos felhasználókra történő visszacsatolás már nem lehetséges. Az anonim formában lévő adatokat statisztikai céllal dolgozzuk fel, ezek más adatállománnyal nem kerülnek összevetésre, és más személyek számára sem kerülnek átadásra, még kivonatos formában sem.

Web-analízis szolgáltatásokra nem kerül sor.

d) Fellebbezés és megszüntetés lehetősége

iii. Google Fonts

a. Jogalap

Személyes adatainak feldolgozására vonatkozó jogalap a Google Fonts-ba történő bekapcsolódás vonatkozásában az EU-DSGVO 6. cikkely (1) bek. f betűje szerint.

b. Cél

Személyes adatainak feldolgozására vonatkozó jogalap a Google Fonts-ba történő bekapcsolódás vonatkozásában arra szolgál, hogy oldalunkon egységesen megjelenő betűtípusokat tudjunk alkalmazni.

c. Tárolás időtartama

Az Ön személyével kapcsolatos adatai törlődnek, amint a fent említett célok megvalósultak, és az adatokra már nincs szükségünk. A mi esetünkben ez 12 hónapot jelent.

d. Fellebbezés és megszüntetés lehetősége

Amennyiben nem szeretné, hogy a személyére vonatkozó adatokat a Google Fonts rögzítse, böngészőjében beállíthatja (pl. plugin-ok vagy add-on-ok telepítésével), hogy a személyes adatait a Google szerver ne kapja meg. Amennyiben böngészője a Google Fonts-ot nem támogatja, nem történik hozzáférés a Google szerverhez, ekkor oldalunk szövege rendszerének hagyományos betűtípusával jelenik meg.

További információt a felhasználási feltételekről és adatvédelemről az alábbi címek alatt talál:

developers.google.com/fonts/faq illetve www.google.com/intl/de-DE/privacy/

 

2. eCommerce

i. Merchandise Shop

a. Jogalap

Személyes adatainak feldolgozására vonatkozó jogalap a webshop használatával kapcsolatban az EU-DSGVO 6. cikkely (1) bek. b betűje szerint.

b. Cél

Személyes adatainak feldolgozására vonatkozó cél a webshop használatával kapcsolatban az Ön és köztünk létesült szerződés megvalósítása.

c. Tárolás időtartama

Az Ön személyével kapcsolatos adatai törlődnek, amint a fent említett célok megvalósultak, és az adatokra már nincs szükségünk. A személyére vonatkozó adatok feldolgozása a webshop használatával kapcsolatos esetben ez akkor válik adottá, ha a szerződés megvalósult és a szerződéses viszonnyal kapcsolatos összes követelés és igény elévült, illetve más törvényes tárolási határidők nem állnak fenn.

d. Fellebbezés és megszüntetés lehetősége

Személyes adatainak feldolgozása a webshop használatának keretein belül, a szerződés megvalósulása miatt feltétlenül elengedhetetlen. Ebből fakadóan Önnek nem áll fenn fellebbezési joga.

 

ii. Kapcsolattartói űrlap és e-mail-kapcsolat

a. Jogalap

Személyes adatainak feldolgozására vonatkozó jogalap, mely a kapcsolatfelvétel keretein belül érvényes, az EU-DSGVO 6. cikkely (1) bek. f betűje szerint. Amennyiben a kapcsolatfelvétel célja egy szerződés megkötése, abban az esetben az EU-DSGVO 6. cikkely (1) bek. b betűje képez kiegészítő jogalapot személyes adatainak feldolgozására.

b. Cél

Személyes adatainak feldolgozása, mely a kapcsolatfelvétel keretein belül történik, kizárólag az Ön ügyének feldolgozására szolgál.

c. Tárolás időtartama

Az Ön személyére vonatkozó adatok törlésre kerülnek, amint az említett célok megvalósultak, és az adatokra már nincs szükségünk. A személyes adatokat illetően, melyek a kapcsolatfelvétel céljából kerültek átküldésre, ez akkor valósul meg, ha kérését feldolgoztuk, és más törvényes tárolási határidők a törlést nem akadályozzák meg.

d. Fellebbezés és megszüntetés lehetősége

Önnek bármikor lehetősége nyílik arra, hogy a kapcsolatfelvételhez felhasznált személyes adatinak jövőbeni feldolgozása ellen fellebbezzen. Ebben az esetben azonban kérését nem áll módunkban tovább feldolgozni. Ez esetben minden, kapcsolatfelvétel érdekeit szolgáló, személyével kapcsolatos adatot törlünk, hacsak más törvényes tárolási határidők a törlést nem akadályozzák meg.

 

3. Marketing

i. Hírlevél

a. Jogalap

Személyes adatainak feldolgozására vonatkozó jogalap, mely a hírlevél-küldés keretein belül érvényes, az Ön által nyújtott, EU-DSGVO 6. cikkely (1) bek. a betűje szerinti beleegyező nyilatkozat alapján.

b. Cél

Az Ön személyére vonatkozó adatok feldolgozása azt a célt szolgálja, hogy hírlevelet küldjünk Önnek. A hírlevél-küldéssel kapcsolatos személyes adatainak feldolgozása információk, ajánlatok küldésére szolgál, valamint adott esetekben arra, hogy áruk és szolgáltatások eladása során forgalmat növeljünk. 

c. Tárolás időtartama

Az Ön személyére vonatkozó adatok törlésre kerülnek, amint az említett célok megvalósultak, és az adatokra a feldolgozáshoz már nincs szükségünk. Személyére vonatkozó adatait addig tároljuk, míg Ön hírlevelünkről ki nem jelentkezik.

d. Fellebbezés és megszüntetés lehetősége

Ön a hírlevélre vonatkozó beleegyező nyilatkozatát bármikor visszavonhatja, vagy használhatja a hírlevél kijelentkezési linket, mellyel a hírlevél további küldését megtilthatja.

ii. Közvetlen marketing

a. Jogalap

Személyes adatainak feldolgozására vonatkozó jogalap a közvetlen marketing keretein belül vagy az Ön EU-DSGVO 6. cikkely (1) bek. a betűje szerinti beleegyező nyilatkozat, vagy az EU-DSGVO 6. cikkely (1) bek. f betűje illetve a Tisztességtelen Versenyről szóló Törvény (UWG) 7. § (3) bek. szerinti törvényes engedély.

b. Cél

Az Ön személyére vonatkozó adatok feldolgozása a közvetlen marketing keretein belül azt a célt szolgálja, hogy információkat szerezzünk és nyújtsunk. Az adatok feldolgozása információk, ajánlatok küldésére szolgál, valamint adott esetekben arra, hogy áruk és szolgáltatások eladása során forgalmat növeljünk.

c. Tárolás időtartama

Az Ön személyére vonatkozó adatok törlésre kerülnek, amint az említett célok megvalósultak, és az adatokra a feldolgozáshoz már nincs szükségünk; ez különösen az Ön lemondásának vagy fellebbezésének beérkezésekor lép életbe.

d. Fellebbezés és megszüntetés lehetősége

Ön a beleegyező nyilatkozatát a jövőre vonatkozóan bármikor visszavonhatja, illetve személyi adatainak közvetlen marketing célú feldolgozása ellen a jövőre nézve fellebbezhet.

iii. Nyereményjátékok

a. Jogalap

Személyes adatainak feldolgozására vonatkozó jogalap, mely a nyereményjátékok keretein belül érvényes, az EU-DSGVO 6. cikkely (1) bek. b betűje szerint.

b. Cél

Személyes adatainak feldolgozására vonatkozó cél a nyereményjátékok keretein belül az Ön és köztünk létesült nyereményjáték részvételi szerződés megvalósítása.

c. Tárolás időtartama

Az Ön személyére vonatkozó adatok törlésre kerülnek, amint a feldolgozási célok megvalósultak, és az adatokra már nincs szükségünk. Személyére vonatkozó adatainak feldolgozása a nyereményjáték keretein belül akkor valósul meg, ha a nyereményjáték teljes mértékben befejeződött.

d. Fellebbezés és megszüntetés lehetősége

Önnek bármikor lehetősége nyílik arra, hogy a nyereményjátékban történő részvételhez felhasznált személyes adatinak jövőbeni feldolgozása ellen fellebbezzen. Ebben az esetben a jövőben nem vehet részt a nyereményjátékban. Minden, személyéhez köthető adat, mely a nyereményjátékban történő részvételhez kapcsolódott, ez esetben törlésre kerül.

iv. Közösségi plugin-ok

a. Jogalap

Személyes adatainak feldolgozására vonatkozó jogalap, mely az ún. „közösségi plugin-okhoz” kapcsolódik, az Ön EU-DSGVO 6. cikkely (1) bek. 1 betűje szerinti beleegyezési nyilatkozata alapján.

b. Cél

Személyes adatainak feldolgozása azt a célt szolgálja, hogy oldalunk ajánlatai megoszthatóak és tovább ajánlhatóak lehessenek kapcsolati hálózatán belül.

c. Tárolás időtartama

Az Ön személyére vonatkozó adatok törlésre kerülnek, amint az említett célok megvalósultak, és az adatokra a feldolgozáshoz már nincs szükségünk.

d. Fellebbezés és megszüntetés lehetősége

Személyes adatai csak akkor kerülnek továbbításra, ha ön a „közösségi plugin-ra” kattint. Ezáltal személyes adatainak továbbítási lehetőségét Ön teljes mértékben ellenőrizheti. A „közösségi plugin” addig marad aktív, amíg Ön egy újabb kattintással deaktiválja.

 

4. Adatvédelem és jog

i.  Érintettségi beadvány az  EU-DSGVO 12. cikkely, ff betű szerint

a. Jogalap

Személyes adatainak feldolgozására vonatkozó jogalap, mely az Ön adatvédelmi érdeklődéséhez (érintettségi beadványához) kapcsolódik, az EU-DSVGO 6. cikkely (1) bek. c betűje, kapcsolódva az EU-DSVGO 12. cikkely ff betűjéhez, szerint. A következő, az érintettségi beadvány törvényszerű feldolgozására vonatkozó dokumentációra az EU-DSVGO 6. cikkely (1) bek. f betűje vonatkozik.

b. Cél

Személyére vonatkozó adatainak feldolgozási célja az Ön érintettségi beadványának keretein belül, az Ön adatvédelmi érdeklődésének megválaszolása. A következő, az érintettségi beadvány törvényszerű feldolgozására vonatkozó dokumentáció a törvény által előírt elszámoltathatósági kötelezettség megvalósítása, az EU-DSGVO 5. cikkely (2) bek. szerint.

c. Tárolás időtartama

Az Ön személyére vonatkozó adatok törlésre kerülnek, amint az említett célok megvalósultak, és az adatokra a feldolgozáshoz már nincs szükségünk. Az érintettségi beadvány feldolgozásának esetében ez a Szövetségi Adatvédelmi Törvény (BDSG) 41. §, kapcsolódva a Szabálysértési Törvény (OWiG) 31. § (2) bek. 1. számhoz, szerint az adott folyamatot követő három év elteltével valósul meg.

d. Fellebbezés és megszüntetés lehetősége

Önnek bármikor lehetősége nyílik arra, hogy személyes adatainak feldolgozása ellen, mely az érintettségi beadvány keretein belül történik, mindenkor, a jövőre nézve fellebbezzen. Ebben az esetben azonban adatvédelmi érdeklődését nem áll módunkban tovább feldolgozni.

A mindenkori érintettségi beadvány feldolgozásának dokumentációja feltétlenül szükséges. Ebből fakadóan Önnek nem áll fenn fellebbezési joga.

ii. Jogvédelem és jogérvényesítés

a. Jogalap

Az Ön személyes adatai feldolgozásának jogalapja a jogvédelem és jogérvényesítés keretein belül az EU-DSGVO 6. cikkely (1). bek. f betű szerint.

b. Cél

Személyes adatai feldolgozásának célja a jogvédelem és jogérvényesítés keretein belül a jogtalan igények igénybe vétele elleni védelem, valamint a jogok és igények törvényes érvényesítése.

c. Tárolás időtartama

Az Ön személyére vonatkozó adatok törlésre kerülnek, amint a célok megvalósultak, és az adatokra a feldolgozáshoz már nincs szükségünk.

d. Fellebbezés és megszüntetés lehetősége

Személyes adatainak feldolgozása jogvédelem és jogérvényesítés keretein belül a jogvédelem és jogérvényesítés végrehajtása érdekében feltétlenül szüksége. Ebből fakadóan Önnek nem áll fenn fellebbezési joga.

IV. További adatfeldolgozás internetes oldalunk mellett

1. Kapcsolatfelvétel és moderáció (Facebook-Fanpage)

A 6. Kapcsolattartói űrlap és e-mail-kapcsolat, a rendelkezésre bocsátott információknak megfelelően érvényes.

2. Sorsolás (Facebook-Fanpage)

Érvényes a III. 3. iii. Nyereményjátékok alatti, a rendelkezésre bocsátott információknak megfelelően.

 

3. Facebook Insights (Facebook-Fanpage)

i. Közös felelősség

Facebook-Fanpage oldalunkat közösen üzemeltetjük a Facebook Ireland Ltd., 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2 Ireland (továbbiakban „Facebook“) céggel. Ennek érdekében kötöttünk a Facebook céggel egy megállapodást arról, hogy kettőnk közül ki viseli az EU-DSGVO szerinti kötelezettségeket.

A feldolgozás lényeges pontjait a www.facebook.com/legal/terms/page_controller_addendum oldalon tekintheti meg.

Az Ön személyével kapcsolatos adatainak Facebook általi feldolgozása a www.facebook.com/legal/terms/information_about_page_insights_data oldalon látható.

ii. Jogalap

Az Ön személyes adatai feldolgozásának jogalapja az EU-DSGVO 6. cikkely (1) bek. f betű szerint.

iii. Cél

Az Ön személyes adatainak Facebook általi feldolgozása számunkra lehetővé teszi felhasználói viselkedésének analízisét. Az így nyert adatok kiértékelésével lehetőségünk van saját Facebook-Fanpage oldalunk vonzerejének összeállítására. Mindez segít bennünket abban, hogy Facebook-Fanpage oldalunkat a szükségnek megfelelően és felhasználóbarát módon alakítsuk ki.

iv. Eredet

A Facebook-Fanpage oldalunk keretén belül tudomásunkra jutott személyes adatait a Facebook juttatja rendelkezésünkre.

v. Tárolás időtartama

Az Ön személyére vonatkozó adatok törlésre kerülnek, amint az előbb megnevezett célok megvalósultak, és az adatokra a feldolgozáshoz már nincs szükségünk.

vi. Fellebbezés és megszüntetés lehetősége

Amennyiben nem szeretné, hogy az Ön adatait a Facebook Insights használja, mindenkor lehetősége nyílik arra, hogy személyére vonatkozó adatainak Facebook Insights általi, jövőbeni feldolgozása ellen fellebbezzen. Fellebbezési kérvényét ebben az esetben továbbítjuk a Facebook felé.

 

4. Instagram

i. Közös felelősség

Az Instagram a Facebook Ireland Ltd., 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2 Ireland (továbbiakban „Facebook“) egy terméke. Instagram oldalunkat a Facebook céggel közösen üzemeltetjük. Ennek érdekében kötöttünk a Facebook céggel egy megállapodást arról, hogy kettőnk közül ki viseli az EU-DSGVO szerinti kötelezettségeket.

A feldolgozás lényeges pontjait a help.instagram.com/519522125107875 oldalon tekintheti meg.

Az Ön személyével kapcsolatos adatainak Facebook általi feldolgozása a www.facebook.com/legal/terms/information_about_page_insights_data oldalon látható.

ii. Jogalap

Az Ön személyes adatai feldolgozásának jogalapja a jogvédelem és jogérvényesítés keretein belül az EU-DSGVO 6. cikkely (1) bek. f betű szerint.

iii. Cél

Az Ön személyes adatainak Facebook általi feldolgozása számunkra lehetővé teszi felhasználói viselkedésének analízisét. Az így nyert adatok kiértékelésével lehetőségünk van saját Instagram oldalunk vonzerejének összeállítására. Mindez segít bennünket abban, hogy Instagram oldalunkat a szükségnek megfelelően és felhasználóbarát módon alakítsuk ki.

iv. Eredet

Az Instagram oldalunk keretén belül tudomásunkra jutott személyes adatait a Facebook juttatja rendelkezésünkre.

v. Tárolás időtartama

Az Ön személyére vonatkozó adatok törlésre kerülnek, amint az előbb megnevezett célok megvalósultak, és az adatokra a feldolgozáshoz már nincs szükségünk.

vi. Fellebbezés és megszüntetés lehetősége

Amennyiben nem szeretné, hogy az Ön adatait a Facebook használja, mindenkor lehetősége nyílik arra, hogy személyére vonatkozó adatainak Facebook vagy Instagram általi, jövőbeni feldolgozása ellen fellebbezzen. Fellebbezési kérvényét ebben az esetben továbbítjuk a Facebook felé.

 

V. Címzett kategóriák

Vállalkozásunkon belül azok a helyek és részlegek jutnak személyes adatokhoz, akiknek az előzőekben említett célok megvalósítása miatt ezekre szükségük van. Emellett kapcsolatban vagyunk más szolgáltatókkal is, így személyes adatait bizonyos megbízható címzettek számára is eljuttatjuk. Ezek lehetnek pl.:

- Bankok

- Scan-szolgáltatók

- Nyomdák

- Lettershops

- IT-szolgáltatók

- Ügyvédek és bíróságok

 

VI. Továbbítás harmadik ország felé

Az Ön személyes adatainak feldolgozása keretein belül előfordulhat, hogy személyére vonatkozó adatait megbízható harmadik országbeli szolgáltatókhoz is eljuttatjuk. A harmadik országok azok az országok, melyek az Európai Unión (EU) vagy az Európai Gazdasági Térségen (EGT) kívül találhatók.

Eközben kizárólag olyan szolgáltatókkal működünk együtt, akik személyes adatainak védelmére megfelelő garanciát nyújtanak, és biztosítják azt, hogy személyes adatait kizárólag a szigorú európai adatvédelmi elveknek megfelelően dolgozzák fel illetve kezelik.

Amikor személyes adatokat juttatunk el harmadik ország számára, mindez az Európai Bizottság úgynevezett arányossági határozata alapján történik, amennyiben ilyen határozat nem áll rendelkezésre, akkor az úgynevezett standard adatvédelmi záradék az adattovábbítás alapja, melyet szintén az Európai Bizottság adott ki.

Nem zárható ki tehát, hogy személyre vonatkozó adatokat továbbítunk USA szolgáltatók számára. Ezek a szolgáltatók rendelkeznek az „EU-U.S. and Swiss-U.S. Privacy Shield Framework“ igazolással. További információk az „EU-U.S. and Swiss-U.S. Privacy Framework“ igazolással kapcsolatban az alábbi cím alatt: www.privacyshield.gov

 

VII. Az Ön jogai

Ön velünk szemben az alábbi jogokat érvényesítheti:

1. Tájékoztatás joga

Önnek joga van a tájékoztatóra arról, milyen személyével kapcsolatos adatokat dolgozunk fel. Ebben az esetben kiegészítésképpen tájékoztatjuk Önt az alábbiakról:

(1) a feldolgozás céljáról;

(2) az adatkategóriákról;

(3) személyes adatainak címzettjéről;

(4) a tervezett tárolási időtartamról illetve a tervezett tárolási időtartam kritériumairól;

(5) további jogairól;

(6) amennyiben személyéhez kapcsolható adatokat nem Öntől kapunk: minden rendelkezésre álló információról az adat forrását illetően;

(7) amennyiben rendelkezésre áll: automatizált döntéshozásról, az involvált logika információiról, a feldolgozás mértékéről és kívánt hatásairól.

2. Helyesbítés joga

Önnek jogában áll a helyesbítésre és/vagy kiegészítésre, amennyiben az általunk feldolgozandó adatok helytelenek vagy hiányosak lennének.

3. A feldolgozás behatárolásának joga

Önnek joga van a feldolgozást behatárolni, amennyiben

(1) mi az Ön által adott személyes adatok helyességét ellenőrizzük;

(2) az Ön személyes adatainak feldolgozása jogszerűtlen lenne;

(3) Önnek az általunk feldolgozott személyes adataira, a cél megszűnését követően jogügyek számára szüksége lenne;

(4) Ön a személyes adatainak feldolgozása ellen fellebbezést nyújtott be, és mi ezt a fellebbezést ellenőrizzük.

4. Törlés joga

Önnek joga van a törlésre, amennyiben

(1) személyes adataira az előirányzott felhasználási cél érdekében már nincs szükségünk;

(2) Ön beleegyezését visszavonja, és a személyes adatainak feldolgozására nem áll fenn további jogalap;

(3) Ön a személyes adatainak feldolgozása ellen fellebbezést nyújtott be és – amennyiben nem a közvetlen marketingről van szó – nem állnak fenn jogalapok a további feldolgozás vonatkozásában;

(4) a személyes adatainak feldolgozása jogszerűtlen;

(5) személyes adatainak törlése törvény által követelt;

(6) személyes adatait, mint kiskorú használták fel információs szolgáltatásokra.

5. Közléshez való joga

Amennyiben Ön a helyesbítési, törlési, feldolgozás behatárolási jogait érvényesítette, személyes adatainak címzettei számára a helyesbítést, törlést, feldolgozás behatárolását közöljük.

6. Adatátvitelhez való jog

Önnek joga van, beleegyezése alapján, vagy a szerződés kivitelezése miatt általunk feldolgozott személyes adatait strukturált, hagyományos vagy gépen olvasható formátumban megkapni, és ezeket már felelős személy felé továbbítani. Amennyiben technikailag megoldható, joga van arra, hogy ezeket az adatokat mi küldjük közvetlenül a felelősnek.

7. Fellebbezés joga

Önnek különös okok eseteiben joga van személyes adatainak feldolgozása ellen fellebbezni. Ilyen esetben nem fogjuk feldolgozni személyes adatait, hacsak mi nem tudunk a feldolgozás érdekében fontos, elengedhetetlen okot felmutatni.

Személyes adatainak feldolgozása ellen a közvetlen marketing esetében mindenkor joga van fellebbezni.

8. Visszavonás joga

Önnek joga van, a számunkra nyújtott beleegyezését bármikor visszavonni. A beleegyezés visszahívása előtti feldolgozás jogszerűsége ez esetben nem érintett.

9. Jog felügyeleti szervhez történő panasz benyújtására

Más igazgatási-jogi vagy bírósági jogsegély figyelmen kívül hagyása nélkül Önnek joga van az illetékes felügyeleti szervnél panaszt tenni, abban az esetben, ha Ön úgy érzi, hogy személyes adatainak általunk történő feldolgozása az EU-DSGVO rendelkezéseit sérti.

Az illetékes felügyeleti szerv esetünkben:

Bayerisches Landes für Datenschutzaufsicht (BayLDA)
Promenade 27
91522 Ansbach

Amennyiben kérdése lenne, adatvédelmi megbízottunk minden időben, szívesen áll rendelkezésére.

Cookie beállítások